Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Ei-henkilökohtaista

19.7.2011

Ei-henkilökohtaista

Sarjassamme viikon oivallus...

Keskusteluissa ystävän kanssa koin oivaltavani jotain.

Toista ihmistä ei voi muuttaa. Muutoksen on tultava sisältäpäin, ei ulkoa toiselta ihmiseltä. Ajan tuhlaaminen toisen muuttamiseen on turhaa. Muutosta ei saa aikaan tai ainakaan se ei ole pysyvä. Sellaista ei voi muuttaa, joka ei tunnista omaa muuttumisen tarvettaan ja tahdo muuttua.

On olemassa ihmisiä, jotka suhtautuvat avoimesti kaikkeen ja sitten on olemassa ihmisiä, jotka suhtautuvat suvaitsemattomasti kaikkeen. Ja kaikkien kanssa tulisi tulla toimeen. Kaikkia tulee pyrkiä ymmärtämään, omat arvot saattavat estää täyden hyväksynnän. Tosin usein on kyse siitä, että riittää, että hyväksyy, että ihmiset ovat erilaisia.


That day you saw the sea for first time by Todo-Juanjo, on Flickr

Viikon oivallus on, että ihmisten kanssa toimeen tulemisessa on oikeasti kyse on usein miten siitä miten tuntee itsensä. Silloin selviää hyvin elämässä ja erilaisissa vuorovaikutustilanteissa eteenpäin. Silloin ymmärtää miksi reagoi niin kuin reagoi. Ei pidä ottaa asioita, eikä toisia ihmisiä tosiaan niin henkilökohtaisesti.

2 kommenttia:

Julledemus kirjoitti...

Tämä on kyllä totta. Tekstistä tuli mieleen myös se, miten eri ihmiset näkevät samat asiat niin eri tavalla. Ja sitten toisia ei ymmärrä kun oma näkemys on aivan eri. Ei tainnut ehkä oikein liittyä tähän :D ehkä kirjoitan siitä omaan blogiin.

Tykkään kyllä tällaisista "ajatusblogeista", joissa pohditaan jotain pienisuuria asioita :)

Annina kirjoitti...

Liittyipä hyvinkin! "Näkemys" on usein ennakkokäsityksiä, jotka haittaa toisen ymmärtämistä ja hyväksymistä.

Pohdiskelu on hyvä asia, opettaa tuntemaan itseään.

Hieno blogi sinulla!