Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tolle: Läsnäolon voima – 3. Ajattelusta olemiseen

12.11.2012

Tolle: Läsnäolon voima – 3. Ajattelusta olemiseen





Läsnäolon voima kirjan kolmannessa kirjoituksessa jankutetaan ajatusten harhaan viemisestä ja siitä miten keho kertoo totuuden. Olemiseen ja rakkauteenkin palataan tässä kirjoituksessa. Niiden saavuttaminen on mahdollista. Usko pois. Tai kokeile katsoa ajatuksiasi vaikka istumalla. Kuka ajattelee? Kuka haluaa? Mistä kärsimys kumpuaa?




Viimeksi Tollen kirjan ajatuksissa oli perusteita siitä, että sinä et ole ajatuksesi. Ajatuksen elävät omaa elämäänsä meistä jokaisen päässä. Tolle haluaa korostaa tätä jopa niin, että sanoo ainoan ja ratkaisevan askeleen edetessä kohti valaistumista olevan tämä: opi irtautumaan mielestäsi. Aina kun onnistut luomaan katkoksen ajatusten virtaan, tietoisuutesi valo voimistuu. Blogin pitäjä ei tavoittele valaistumista, mutta tietoisena elämistä ja hyvää elämää. Siitä minulla on taas ajatus, että se ei ole mahdollista olematta tietoinen valinnoistaan.



.:Ajattelu ja keho:.

Ajattelu ja tietoisuus eivät ole yksi ja sama asia. Ajattelu on vain tietoisuuden vähäinen juonne. Ajattelua ei voi olla ilman tietoisuutta, mutta tietoisuus ei tarvitse ajattelua. Jos todella tahdot tuntea mielesi, keho antaa siitä aina totuudenmukaisen peilikuvan. Tarkastele siksi emootiotasi tai paremminkin tunne se kehossasi.

Jos ajatuksen ja emootion välillä vallitsee ilmeinen ristiriita, silloin ajatus valehtelee ja emootio kertoo totuuden. Eräs mielen perustehtävistä on taistella tuota emotionaalista kärsimystä vastaan tai poistaa se.

Jos pystyy näkemään ajatusten taa, Tolle lupaa miten luonnollinen yhteys Olemiseen palautuu. Rakkauden ja ilon välähdykset ja syvän rauhan tuokiot ovat mahdollisia silloin, kun ajatusvirta taukoaa vaikka vain muutamaksi hetkeksi. Rakkaus, ilo ja rauha ovat syviä Olemisen tiloja tai ehkä paremminkin kolme puolta sisäisestä suhteestasi Olemiseen.


Dynamic Serenity by papalars, on Flickr


.:Ajattelemalla haluamisen ansaan:.

Kaikki mielen halut ovat pyrkimystä korvata Olemisen ilo etsimällä vapautusta tai täyttymystä ulkoisista asioista ja tulevaisuudesta. Kirjoittaja korostaa, että niin kauan kuin samastun mieleeni, minä olen yhtä kuin himoni, tarpeeni, haluni, kiintymykseni ja inhoni. 

En Ole.

Henkisestä näkökulmasta katsottuna kielteinen ja myönteinen ovat saman kolikon kaksi puolta. Molemmilla on osansa siinä taustalla olevassa kärsimyksessä, joka kuuluu erottamattomasti mieleen samastumiseen ja itsekeskeiseen tietoisuudentilaan. Kärsimyksen tasoja on kaksi: on nyt luomasi kärsimys ja menneisyydestä peräisin oleva kärsimys, joka elää edelleen mielessäsi ja kehossasi.


Ei kommentteja: